به گزارش روابط عمومی شرکت
معاون حفاظت و بهرهبرداری در این نشست اظهار داشت: بهرهبرداری و بهره گرفتن صحیح و اصولی از منابع آب تنها به وسیله یک نهاد و سازمان یا خود مردم به تنهایی محقق شدنی نیست بلکه تمامی عوامل دخیل در ذخیره، تامین، توزیع و بهرهبرداری از آب باید در قالب یک سیستم واحد برای حفاظت از منابع آب مشارکت و همیاری کنند.
سارانی ادامه داد: بحث تعادلبخشی آبهای زیرزمینی در راستای حفاظت از منابع و مخازن آبی استان در دستور کار شرکت آب منطقهای سیستان و بلوچستان قرار گرفته است.
وی پتانسیل آبی در سیستان و بلوچستان را یکهزار و 400 میلیون مترمکعب دانست و افزود: حدود 2 میلیارد مترمکعب آب از سفرههای آب زیرزمینی استفاده میشود که همین موضوع سبب شده تا بیش از حد از سفرههای آب زیرزمینی برداشت آب صورت گیرد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای سیستان و بلوچستان تصریح گرد: اضافه برداشت آب از چاههای یکی از عمده مسائل موضوع آب این استان محسوب میشود و در طول یکسال بیشتر از حد مجاز از چاهها برداشت آب انجام میشود.
سارانی اذعان داشت: هماکنون حدود 7هزار و 970 حلقه چاه مجاز و 8 هزار و 416 حلقه چاه غیر مجاز در استان وجود دارد و با توجه به تعداد چاه های غیر مجاز اگر این روند ادامه یابد در آیندهای نزدیک با کمآبی و نبود آب در این استان مواجه خواهیم شد که این موضوع تبعات و مشکلات فراوانی را پدید میآورد.
وی با بیان اینکه همه نهادها و عموم مردم در مدیریت آب دخیل و سهیم هستند، گفت: برای آگاهیبخشی و اطلاعرسانی در زمینه طرح احیاء و تعادلبخشی منابع آب باید همه تلاش کنند تا فرهنگ استفاده صحیح و بهینه از آب و حتی سایر منابع در جامعه نهادینه شود.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای سیستان و بلوچستان اظهار داشت: اطلاعرسانی و آگاهیبخشی عمومی در راستای ترویج و تبیین فرهنگ استفاده صحیح از آب باید در فضاهای آموزشی، فرهنگی، مذهبی و اداری انجام شود.
وی بر بازگوکردن ابعاد این طرح و ترویج فرهنگ استفاده بهینه از آب در مدارس و در بین دانشآموزان تاکید کرد و گفت: باید نسل نوجوان و جوان جامعه را نسبت به این فرهنگ بیشتر آشنا ساخته و آیندهسازی داشته باشیم.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای سیستان و بلوچستان از جامعه روحانیت استان نیز خواست تا ائمه جماعات نیز در مساجد نسبت به این طرح و فرهنگ ارزشی، اطلاعرسانی و آگاهیبخشیهای لازم را داشتته باشند.