|  رنگ  |  + 0 -  | 
ADA
بستن این پنجره
راهنما

این سایت مطابق با استاندارهای ADA برای نابینایان مناسب‌سازی شده و سازگاری این استاندارد در بخش‌های مختلف لحاظ گردیده است.
بستن این پنجره

اساسنامه

 

" اساسنامه شرکت سهامی آب منطقه ای سیستان و بلوچستان "

فصل اول : کلیات و سرمایه

  ماده 1- نام شرکت ، شرکت سهامی آب منطقه ای سیستان و بلوچستان می باشد که از این پس دراین اساسنامه شرکت نامیده می شود .

  ماده 2- هدف شرکت ، انجام فعالیتهای تصدی وزارت نیرو در امورآب درحوزه عمل شرکت است .

  ماده 3- مرکز اصلی شرکت ، شهر زاهدان خواهد بود .

  ماده 4- نوع شرکت سهامی ( خاص ) است و از هرلحاظ استقلال مالی داشته و طبق اصول بازرگانی و مقررات اساسنامه و آئین نامه های مالی ، معاملاتی و استخدامی خود اداره می شود .

  ماده 5- مدت شرکت نامحدود است .

  ماده 6- سرمایه شرکت عبارتست از مبلغ 000، 000، 126 ریال که به 600، 12 سهم 000، 10 ریالی منقسم گردیده است و تماماً متعلق به شرکت مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران می باشد .

  تبصره تغییرات سرمایه با رعایت قوانین مربوط پس از تأیید مجمع عمومی فوق العاده با تصویب هیئت وزیران انجام می گیرد.

فصل دوم : موضوع فعالیت و وظایف شرکت

  ماده 7- موضوع فعالیت شرکت عبارتست از شناخت ، مطالعه ، توسعه ، حفاظت ،بهره برداری بهینه از منابع آب ، تولید انرژی برق آبی ، ایجاد ، توسعه ، بهره برداری و نگهداری از تأسیسات و سازه های آبی ( به استثنای تأسیسات و سازه های مربوط به آب و فاضلاب ) و برق آبی درچارچوب تکالیف مندرج در قوانین و مقررات مربوط به سیاست های وزارت نیرو میباشد . برای نیل به اهداف مندرج دراین اساسنامه ،  شرکت با رعایت مقررات و قوانین مربوط درمحدوده عمل خود از جمله مجاز به اقدامات زیر میباشد :

1-  انجام مطالعات لازم برای شناخت ، توسعه و بهره برداری از منابع آب و انرژی برق آبی.

2- تهیه و اجرای طرح ها و پروژه های تأمین آب و انتقال اب برای بخش های مختلف مصرف ، شبکه های آبیاری و زهکشی ، آبرسانی به شهرها و صنایع ، پایداری و ایمنی سدها ، مهندسی رودخانه  و سواحل ، کنترل سیلاب ، تغذیه مصنوعی و تولید انرژی برق آبی .

3-  بهره برداری و نگهداری از تأسیسات و سازه های تأمین آب ، انتقال آب ، تولید انرژی برق آبی ایجاد شده و یا واگذار شده .

تبصره تولید انرژی برق آبی با رعایت دستورالعمل های بهره برداری و تحت مدیریت مرکز ملی راهبری و پایش شبکه سراسری برق کشور ( دیسپاچینگ ) خواهد بود .

4-  بهره برداری از منابع آب درچارچوب سیاست ها ، ضوابط و بنرامه های مصوب وزارت نیرو .

5- اجرای برنامه ها و مصوبات و اموری که وزارت نیرو در اجرای قانون توزیع عادلانه آب و سایر قوانین و مقررات مربوط به آب ( از جمله مطالعات پایه و حفاظت کمی و کیفی و نظارت بربهره برداری از منابع آب ) به عنوان کارگزاری ارجاع می نماید .

6-  کارگزاری وزارت نیرو درتخصیص آب مورد نیاز بخش های مختلف مصرف .

7- انجام تحقیقات لازم درباره منابع آب و تأسیسات آبی و برق آبی و به کاربردن روش های جدید علمی و فنی به منظور بهره برداری بهتر از منابع آب و انرژی برق آبی و تأسیسات و سازه های وابسته .

8-  واگذاری اشتراک به متقاضیان براساس تعرفه های مربوط درچارچوب قوانین و مقررات ذی ربط .

9-  تحویل آب مورد نیاز به مشترکان در بخش های مختلف مصرف براساس تعرفه های مصوب مراجع قانونی ذی ربط .

10-خرید خدمات از بخش غیردولتی برای انجام امورمطالعاتی ، اجرایی ، بهره برداری و نگهداری از تأسیسات آب و سازه های آبی و انرژی برق آبی و خدمات مشترکان به منظور کاهش هزینه ها ، افزایش بهره وری و ارتقای سطح خدمات .

11- اخذ هرگونه وام و تسهیلات مالی از منابع داخلی و خارجی ، عرضه اوراق مشارکت داخلی و پیش فروش اشتراک آب و انرژی برق آبی و سایر روش های تأمین منابع مالی با اخذ مجوز از مراجع قانونی .

12- جلب مشارکت مردمی و بخش غیردولتی دراجرای طرح های توسعه منابع آب ،  شبکه های آبیاری و زهکشی ، آبرسانی به صنایع و شهرها ، مهندسی رودخانه و سواحل ، تغذیه مصنوعی و انرژی برق آبی و بهره برداری و نگهداری از تأسیسات و سازه های آبی و برق آبی.

13- همکاری و اشتراک مساعی با مؤسسات ذی ربط درپژوهش و بررسی به منظور توسعه علمی ، فنی و اقتصادی درامورمربوط با اهداف و وظایف شرکت .

14- انجام هرگونه عملیات و معاملات بازرگانی درچارچوب مصوبات مجمع عمومی و قوانین و مقررات مربوط که برای مقاصد شرکت ضروری و به صرفه و صلاح شرکت باشد .

 

فصل سوم : ارکان شرکت

ماده 8 ارکان شرکت عبارتست از :

الف – مجمع عمومی

ب- هیئت مدیره و مدیرعامل

ج – بازرس و حسابرس

ماده 9- نمایندگی سهام درمجامع عمومی شرکت با اعضای هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران و ریاست آن به عهده رئیس هیئت مدیره شرکت مادرتخصصی مدیریت منابع آب ایران میباشد .

ماده 10- مجامع عمومی شرکت عبارتند از :

1-  مجمع عمومی عادی

2-  مجمع عمومی فوق العاده

ماده 11- مجمع عمومی عادی حداقل سالی دوبار تشکیل خواهد شد . یک بار برای استماع و رسیدگی به گزارش هیئت مدیره و بازرس و حسابرس شرکت و اتخاذ تصمیم نسبت به صورت های مالی و سایر موضوعاتی که دردستور جلسه مجمع عمومی ذکر شده است . بار دوم جهت رسیدگی و اتخاذ تصمیم نسبت به بودجه سال آتی و برنامه ها و خط مشی آتی شرکت  و سایر موضوعاتی که در دستور جلسه مجمع عمومی قید شده است .

تبصره مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده بنا به دعوت رئیس مجمع عمومی و یا به تقاضای اکثریت اعضای مجمع عمومی یا رئیس هیئت مدیره و یا بازرس و حسابرس با ذکر علت درهرزمان به دعوت رئیس مجمع عمومی می تواند تشکیل شود.

ماده 12- مجمع عمومی عددی و مجمع عمومی فوق العاده با حضور اکثریت اعضای مجمع عمومی رسمیت خواهد داشت و تصمیمات درمجمع عمومی عادی همواره با اکثریت آرای کل اعض ودر مجمع عمومی فوق العاده با حداقل دو سوم آرای کل اعضا معتبر خواهد بود.

 دعوت  مجمع اعم از عادی یا فوق العاده با ذکر تاریخ و محل تشکیل و دستور جلسه حداقل ده روز قبل از تاریخ تشکیل مجمع عمومی به عمل خواهد آمد. سوابق مربوط به موضوعاتی که در دستور مجمع عمومی قراردارد باید همراه دعوت نامه برایاعضای مجمع ارسال شود .

ماده 13- وظایف و اختیارات مجمع عمومی عادی به شرح زیر میباشد :

1-  اتخاذ تصمیم نسبت به سیاست کمی و برنامه های عملیات آتی شرکت .

2-  رسیدگی و اظهار نظر و اتخاذ تصمیم نسبت به گزارش عملیات سالانه و صورت های مالی و بودجه شرکت .

3-  اتخاذ تصمیم نسبت به اندوخته ها و نحوه تقسیم سود ویژه شرکت .

4-  انتخاب یا عزل رئیس و اعضای هیئت مدیره و بازرس و حسابرس شرکت .

5-  تعیین حقوق و مزایا و پاداش اعضای هیئت مدیره .

6-  تعیین حق الزحمه بازرس و حسابرس شرکت .

7-  تصویب آیین نامه های مالی ، معاملاتی و اموال شرکت بارعایت مقررات مربوط .

8- بررسی و تأیید بهای تمام شده آب تحویلی و حق اشتراک به بخش های مختلف مصرف ، انرژی برق آبی و خدمات ارائه شده براساس گزارش بازرس و حسابرس و ارائه آن به وزارت نیرو.

9- بررسی و تأیید تعرفه آب ، حق اشتراک ، انرژی برق آبی و خدمات ارائه شده با درنظر گرفتن بهای تمام شده و ارائه آن به وزارت نیرو برای طی مراحل تصویب وابلاغ  تعرفه های مربوطه .

تبصره چنانچه تعرفه های مصوب کمتر از بهای تمام شده باشد ، جبران مابه التفاوت به نحو مشخص توسط مراجع تصویب کننده پیش بینی خواهد شد.

10-تصویب آیین نامه استخدامی شرکت درچارچوب مصوبات مجمع عمومی شرکت مادرتخصصی مدیریت منابع آب ایران و سایر قوانین و مقررات مربوط.

11- بررسی و تصویب ساختار کلان شرکت و تعیین سقف پست های مورد نیاز و برنامه های جذب و تعدیل نیروی انسانی .

12- اتخاذ تصمیم نسبت به پیشنهاد هیئت مدیره درمورد صلح و سازش دردعاوی و ارجاع امر به داوری و تعیین داور و همچنین استرداد دعوا با رعایت مقررات مربوط .

13- پیشنهاد ضوابط مربوط به تعیین حق الزحمه انجام امورکارگزاری به مجمع عمومی شرکت مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران .

14- تعیین روزنامه کثیرالانتشار به منظور درج آگهی های شرکت .

15- اتخاذ تصمیم نسبت به سایر موضوعاتی که طبق قوانین و مقررات و مفاد این اساسنامه ، مستلزم تصویب مجمع عمومی عادی شرکت است و مواردی که در دستور جلسه مجمع قید شده است .

ماده 14- وظایف مجمع عمومی فوق العاده به شرح زیر می باشد :

1-  اتخاذ تصمیم نسبت به افزایش یا کاهش سرمایه شرکت .

2- بررسی و اتخاذ تصمیم نسبت به اصلاح یا تغییر مواد اساسنامه شرکت درچارچوب قانون و پیشنهاد به هیئت وزیران برای تصویب .

3-  بررسی و اتخاذ تصمیم نسبت به انحلال شرکت طبق قوانین و مقررات مربوط .

ماده 15- هیئت مدیره شرکت مرکب از سه یا پنج عضو اصلی خواهد بود که با تصویب مجمع عمومی عادی از میان افراد صاحب نظر درتخصص های مرتبط با فعالیت های شرکت انتخاب می شوند. اعضای هیئت مدیره می بایست به صورت تمام وقت درشرکت و یا شرکت مادرتخصصی مدیریت منابع آب ایران و یا یکی از شرکت های زیرمجموعه شرکت مادرتخصصی مدیریت منابع آب ایران اشتغال داشته باشند . اعضای هیئت مدیره برای مدت دو سال انتخاب می شوند و پس از انقضای مدت تا زمانی که تجدید انتخاب به عمل نیامده درسمت خود باقی مخواهند بود و انتخاب مجدد آنها برای دوره های بعد بلامانع است .

ماده 16- مجمع عمومی عادی می تواند یک نفر عضو علی البدل به عنوان جایگزین اعضای اصلی هیئت مدیره انتخاب کند که درصورت فوق یا استعفا یا هر دلیل دیگر که ادامه فعالیت هریک از اعضای اصلی هیئت مدیره ( به تشخیص رئیس مجمع عمومی ) غیرممکن گردد، عضو علی البدل جایگزین خواهد شد .

تبصره عضو علی البدل هیئت مدیره از بین کارکنان شرکت انتخاب می شود.

ماده 17- جلسات هیئت مدیره با حضور اکثریت اعضا رسمیت می یابد و تصمیمات با اکثریت آرای موافق کل اعضا اتخاذ خواهد گردید .

ماده 18- جلسات هیئت مدیره حداقل هرماه یک بار و به طور منظم درمحل شرکت تشکیل و دستور جلسه یک فهته قبل از تشکیل جلسه توسط رئیس هیئت مدیره برای اعضا ارسال خواهد شد . در موارد اضطراری رعایت تشریفات مزبور با تشخیص رئیس هیئت مدیره الزامی نخواهد بود .

ماده 19- هیئت مدیره دارای دفتری خواهد بود که صورتجلسات هیئت مدیره درآن بادرج نظر مخالفان ثبت و به امضای اعضای حاضر خواهد رسید. مسئولیت ابلاغ و پیگیری مصوبات هیئت مدیره با رئیس هیئت مدیره می باشد .

ماده 20- هیئت مدیره برای انجام هرگونه عملیات و معاملات که مرتبط با موضوع فعالیت شرکت بوده و اتخاذ تصمیم درباره آنها صریحاً درصلاحیت مجمع عمومی قرار نگرفته باشد با رعایت قوانین و مقررات دارای اختیارات کامل است . هیئت مدیره همچنین دارای اختیاراتی به شرح زیر میباشد .

1-  پیشنهاد خط مشی و برنامه های کلان شرکت به مجمع عمومی .

2-  تأیید برنامه عملیاتی شرکت اعم از بهره برداری و توسعه تأسیسات برای ارائه به مجمع عمومی برای تصویب .

3- رسیدگی و تأیید بودجه سالانه ، گزارش عملکرد سالانه و صورت های مالی شرکت و ارائه آن به مجمع عمومی برای تصویب .

4-  تأیید آیین نامه های مالی ، معاملاتی ، اموال و استخدامی شرکت و ارائه آن به مجمع عمومی برای تصویب .

5- تصویب ضوابط مربوط به مبادله اطلاعات علمی ، فنی ، صنعتی و بازرگانی درزمینه های مرتبط با فعالیت شرکت با رعایت قوانین و مقررات و مفاد این اساسنامه .

6-  تصویب اخذ وام و اعتبار به پیشنهاد مدیرعامل و درقالب مصوبات مجمع عمومی با رعایت قوانین و مقررات .

7- تهیه گزارش بهای تمام شده آب تحویلی و حق اشتراک بخش های مختلف مصرف، انرژی برق آبی و خدمات ارائه شده درچارچوب ضوابط مصوب مجمع عمومی شرکت مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران و ارائه به مجمع عمومی .

8-  انجام حسابرسی داخلی نسبت به عملیات ، معاملات و کلیه فعالیت های شرکت .

9-  بررسی و پیشنهاد اصلاح یا تغییر مواد اساسنامه به مجمع عمومی .

10-بررسی و پیشنهاد ساختار کلان شرکت و برنامه جذب و تعدیل نیروهای انسانی به مجمع عمومی .

11- تصویب تشکیلات تفصیلی شرکت درچارچوب تشکیلات کلان و سقف پست های سازمانی شرکت و اعلام به مجمع عمومی .

12-هیئت مدیره موظف است صورت های مالی شرکت و گزارش هیئت مدیره را درمهلت مقرر قانونی برای شرکت مادرتخصصی مدیریت منابع آب ایران و همچنین به منظور رسیدگی و اظهار نظر برای بازرس و حسابرس شرکت ارسال نماید .

13- بررسی و پیشنهاد صلح و سازش در دعاوی و ارجاع به داوری و تعیین داور و همچنین استرداد دعوا به مجمع عمومی با رعایت مقررات مربوط .

14- انتخاب مدیرعامل و پیشنهاد وی به رئیس مجمع عمومی شرکت برای تأیید و صدور حکم .

15- بررسی و تصویب دستورالعمل های داخلی لازم برای اداره شرکت .

16- تشخیص مطالبات مشکوک الوصول و پیشنهاد برای اتخاذ تصمیم به مجمع عمومی .

17- هیئت مدیره به مسئولیت خود می تواند قسمتی از اختیارات خود را به مدیرعامل تفویض نماید .

ماده 21- مدیرعامل بالاترین مقام اجرایی شرکت بوده که برای مدت دو سال از بین اعضای هیئت مدیره یا خارج از آن توسط هیئت مدیره انتخاب و با حکم رئیس مجمع عمومی شرکت منصوب می شود . مدیرعامل در حدود قوانین و مقررات این اساسنامه مسئول اداره کلیه امورشرکت می باشد . مدیرعامل می تواند با مسئولیت خود بخشی از وظایف و اختیارات خود را به هریک از کارکنان شرکت تفویض نماید.

ماده 22- وظایئف مدیرعامل به شرح زیر است :

1-  اجرای مصوبات و تصمیمات هیئت مدیره و مجمع عمومی .

2-  تهیه ، تنظیم و پیشنهاد خط مشی ، برنامه عملیاتی و بودجه سالانه شرکت به هیئت مدیره .

3-  پیش بینی اعتبار لازم برای خرید خدمات پشتیبانی فنی ، تحقیقاتی ، تدارکاتی و آموزشی در بودجه شرکت .

4-  تهیه و تنظیم صورت های مالی سالانه شرکت و ارائه آن به هیئت مدیره .

5-  تعیین روش های اجرایی درچارچوب قوانین و مقررات و آئین نامه های مربوط و ابلاغ به واحدهای ذی ربط .

6-  پیشنهاد آیین نامه های مالی ، معاملاتی و استخدامی شرکت به هیئت مدیره .

7-  پیشنهاد تشکیلات تفصیلی شرکت به هیئت مدیره درچارچوب مصوبات مجمع عمومی.

8-  تنظیم قراردادهای مربوط به بندهای (5) و (6) ماده (7) اساسنامه و ارائه آنها به هیئت مدیره جهت تصویب .

9- نظارت برحسن اجرای آیین نامه های شرکت و انجام اقدامات لازم برای حسن اداره امور شرکت در حدود قوانین و مقررات مربوط .

10-اتخاذ تصمیم و اقدام نسبت به کلیه امور و عملیات شرکت به استثنای آنچه از وظایف مجمع عمومی و هیئت مدیره است .

11- عزل و نصب کلیه کارکنان شرکت ، تعیین حقوق و دستمزد ، پاداش ، ترفیع و تنبیه آنها براساس قوانین و مقررات و آیین نامه های مصوب مراجع ذی صلاح.

ماده 23- مدیرعامل نماینده قانونی شرکت درکلیه مراجع اداری و قضایی بوده و برای دفاع از حقوق شرکت و تعقیب دعاوی و طرح آن اعم از کیفری و حقوقی حق توکیل به غیر را دارد . مدیرعامل می تواند با رعایت مقررات و پس از اخذ نظر هیئت مدیره نسبت به ارجاع موارد به داوری اقدام نماید .

ماده 24-  کلیه چک ها و اسناد و اوراق مالی و تعهدات و قراردادها می بایستی به امضای مدیرعامل ( یا نماینده وی ) و یکی از اعضای هیئت مدیره به انتخاب هیئت مدیره ( یا نماینده منتخب هیئت مدیره ) برسد . مکاتبات اداری به امضای مدیرعامل یا نمایندگان وی خواهد رسید. کلیه چک ها علاوه بر امضای افراد فوق الذکر به امضای ذیحساب و یا نماینده وی نیز خواهد رسید . 

ماده 25- درصورت انقضای مدت مدیریت مدیرعامل اقدامات او تا تعیین مدیرعامل جدید نافذ و معتبر بوده و قدرت اجرایی خواهد داشت .

ماده 26- شرکت دارای بازرس و حسابرس خواهد بود که با رعایت قوانین و مقررات و تصویب مجمع عمومی برای مدت یک سال انتخاب خواهد شد .

تبصره 1- اقدامات بازرس و حسابرس دراجرای وظایف خود نباید مانع جریان کارهای عادی شرکت گردد.

تبصره 2- مجمع عمومی عادی می تواند بازرس و حسابرس علی البدل انتخاب نماید تا چنانچه بازرس و حسابرس اصلی قادر به انجام وظایف خود نبود، حسب تشخیص رئیس مجمع عمومی به وظایف خود عمل نماید.

فصل چهارم : صورت های مالی

ماده 27- سالی مالی شرکت از اول فروردین هرسال تا پایان اسفند ماه همان سال میباشد.

ماده 28- صورت های مالی شرکت باید با رعایت استانداردهای حسابداری تهیه و درموعد مقرر قانونی دراختیار بازرس و حسابرس قرارداده شود .

ماده 29- شرکت مجاز خواهد بود بخشی از اعتبارات موضوع بند (3) ماده (22) اسناسنامه را برای انجام خدمات معین به شرکت مادرتخصصی مدیریت منابع آب ایران اختصاص دهد .

فصل پنجم : سایر مقررات

ماده 30- این شرکت ازنظر سیاست ها ،‌برنامه ها و فعالیت های توسعه و بهره برداری از سازه ها ، تأسیسات و منابع آب و انرژی برق آبی تابع ضوابط و مقررات وزارت نیرو خواهد بود .

این اساسنامه به موجب نامه های شماره 2740/30/82 مورخ 19/1/1382 و شماره 3018/30/84 مورخ 28/2/1382 شورای نگهبان به تأیید شورای یاد شده رسیده است.

 

 تاریخ ثبت :
  آخرین به روزرسانی :
 
 
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 56
  • بیشترین بازدید همزمان : 472
  • بازدید امروز : 1,060
  • بازدید دیروز : 2,105
  • کل بازدید : 3,145,825
  • آخرین به روزرسانی : 22 آبان 1403 13:26:34
  • شناسه IP شما : 3.144.90.236

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : زاهدان، خیابان دانشگاه، نبش دانشگاه 39
  • کدپستی : 9816843141
  • تلفن : 054311600000
  • فاکس : 05433429430
  • پست الکترونیکی : Info[at]sbrw.ir
  • پیامک :
  • تلفن گویا :