به گزارش روابط عمومی شرکت
در سالهای اخیر فشار به منابع آب زیرزمینی برای تأمین آب مورد نیاز، طی چند سال گذشته استفاده فراوان و غیراصولی از آب در بخشهای مختلف از جمله کشاورزی، صنعتی، بهداشتی و فضای سبز سبب شده تا آب استحصالی از چاهها بسیار بیشتر از ظرفیت آب موجود باشد.
کاهش نزولات آسمانی در کشور و به تبع آن در این استان سبب بروز خشکسالی و پدیده کمآبی در سطح کشور و استان سیستان و بلوچستان شده است.
در این نشست رئیس جهاد دانشگاهی سیستان و بلوچستان گفت: روند بیرویه مصرف آب و رعایت نکردن الگوی صحیح مصرف آن باعث خشک شدن قنوات، بایر شدن و فرونشست زمینهای کشاورزی و در نتیجه بیکیفیت شدن آب و شور شدن آن شده است.
تاجری افزود: سال 93 از طرف وزارت نیرو طرحی با عنوان «احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی» مصوب شد که با همکاری سایر دستگاههای اجرایی، عملیاتی شود.
وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی نهادی علمی و دانشگاهی به شمار میرود، گفت: جهاد دانشگاهی استان با توجه به وظایف و مأموریتهای ویژه که در حوزههای فرهنگی، پژوهشی، تبدیل فناوری، آموزشی و تحقیقاتی و فعالیت در زمینههای فرهنگسازی و رسانه داشته به عنوان متولی و مجری برگزاری طرح احیا و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی در استانها معرفی شده است.
رئیس جهاد دانشگاهی سیستان و بلوچستان افزود: طی ارزیابیهای انجام شده از جهاد دانشگاهی در چند استان کشور، این نهاد به خوبی توانسته با بهرهگیری از ظرفیتهای نیروی انسانی، دانشگاهی و دانشجویی که در اختیار دارد این طرح را اجرایی و عملیاتی کند.
تاجری با اشاره به اینکه شالوده و مبنای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب استان اطلاعرسانی و آگاهیبخشی است، افزود: در راستای آگاهیبخشی و اطلاعرسانی عمومی این طرح از پتانسیل و ظرفیتهای جهاد دانشگاهی بهره خواهیم گرفت.