معاون حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای سیستان و بلوچستان گفت: با قنوات نمیتوان به شکل سنتی برخورد کرد که به این منظور از سال گذشته تاکنون اقدامات موثری برای بازسازی و مرمت آنها انجام شده است.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان، سارانی در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات آب منطقهای این استان برگزار شد، اظهار داشت: عدم مدیریت آب در بخش کشاورزی و کاهش نزولات آسمانی از مشکلات آبی سیستان و بلوچستان است که باعث شده در بیش از 16 سال گذشته خشکسالی پیاپی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه خشکسالی روی اقلیم این استان اثر گذاشته است، ادامه داد: این تغییر اثر خود را در منابع آبی از جمله چشمهها و قنوات گذاشته است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه قناتها بیشتر در حاشیه رودخانه قرار گرفتهاند، تصریح کرد: با توجه به اینکه روانآبها متاثر از این موضوع میشوند آبدهی آنها کم کم کاهش پیدا میکند.
سارانی افزود: هرگونه اقدام در رابطه با قنوات باید با تجربه علمی صورت گیرد چرا که جز این اگر انجام شود هزینه بالا و بدون فایدهای متحمل خواهیم شد.
وی با اشاره به اینکه با توجه به شرایط خشکسالی نمیتوان به شکل سنتی با قنوات برخورد کرد، افزود: باید زحماتی که برای قنات کشیده میشود علمی و تمدنی باشد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای سیستان و بلوچستان یادآور شد: باید تلاش کرد قنوات را با شیوه های علمی حفظ کرد.