معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای سیستان و بلوچستان نقش جامعه روحانیت در فرهنگسازی مدیریت مصرف آب را نقشی موثر و برجسته عنوان کرد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان، مهندس سارانی عصر امروز 4 بهمنماه در جلسه"تبیین طرح احیاء و تعادلبخشی منابع آب در جمع روحانیون مستقر استان سیستان و بلوچستان" اظهار داشت: پتانسیل آبی در سیستان و بلوچستان یکهزار و 400 میلیون مترمکعب است و حدود 2 میلیارد مترمکعب آب از سفرههای آب زیرزمینی استفاده میشود که همین موضوع سبب شده تا از سفرههای آب زیرزمینی برداشت آب بیش از حد مجاز صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه اضافه برداشت آب از چاههای یکی از مهمترین مسائل موضوع آب این استان است، ادامه داد: در طول یک سال بیشتر از حد مجاز از چاهها برداشت آب صورت میگیرد،
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای سیستان و بلوچستان نقش جامعه روحانیت در فرهنگسازی مدیریت مصرف آب را نقشی موثر و برجسته عنوان کرد، گفت: از جامعه روحانیت به ویژه ائمه جماعات مساجد میخواهیم نسبت به این طرح و فرهنگ اصلاح الگوی مصوف و مدیریت مصرف آب، اطلاعرسانی و آگاهیبخشیهای لازم را داشته باشند.
سارانی با بیان اینکه 94 درصد آب در بخش کشاورزی مصرف میشود، تصریح کرد: روحانیون نیز باید بر استفاده صحیح از منابع، عدم حفر چاه غیر مجاز، استفاده از کنتر هوشمند برای چاههای کشاورزی و تغییر در الگوی کشت و شیوههای آبیاری در بین کشاورزان و چاهداران آگاهیبخشی و اطلاعرسانی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه همه نهادها و عموم مردم در مدیریت آب دخیل و سهیم هستند، افزود: برای آگاهیبخشی و اطلاعرسانی در زمینه طرح احیاء و تعادلبخشی منابع آب باید همه تلاش کنند تا فرهنگ استفاده صحیح و بهینه از آب و حتی سایر منابع در جامعه نهادینه شود.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای سیستان و بلوچستان یادآور شد: اطلاعرسانی و آگاهیبخشی عمومی در راستای ترویج و تبیین فرهنگ استفاده صحیح از آب باید در فضاهای آموزشی، فرهنگی، مذهبی و اداری انجام شود.